(P) Roche Bobois a provocat cinci designeri români şi organizează o licitaţie caritabilă, cu ocazia aniversării a 50 de ani a colecţiei Mah Jong

Autor: Publicitate 10.09.2021

La aniversarea a 50 de ani de Mah Jong, una dintre cele mai iubite piese de mobilier din lume, Roche Bobois,  lider mondial în domeniul  design-ului de mobilier de lux şi retail, recunoscut pentru creativitate, inovaţie şi calitate, a provocat 5 designeri români să reinterpreteze un element al iconicei canapele. Totul în scop caritabil, pentru copiii din programul „Pâine şi mâine”.

Roche Bobois  organizează împreuna cu historic.ro în perioada 9-14 septembrie o licitaţie electronică pentru a strânge fonduri dedicate unuia dintre cele mai de impact programe sociale şi educaţionale din ţară - „Pâine şi Mâine” al Fundaţiei World Vision. Se pot licita şi cumpăra  cinci perne unice din colecţia Mah Jong, fiecare fiind personalizată de către designerii  Anca Fetcu Lupu, Mihai Grama, Teodora Burz, Omid Ghannadi şi Ciprian Şipoş.

„Educaţia este esenţială pentru dezvoltarea unei societăţi, pentru crearea unor comunităţi puternice şi inspirarea tinerilor în a-şi atinge potenţialul. Accesul la educaţie trebuie însă să fie la fel pentru toată lumea, iar prin organizarea acestei licitaţii vom contribui la realizarea acestui lucru, banii strânşi fiind direcţionaţi proiectului „Pâine şi Mâine” derulat de World Vision România” a  declarat Alina Dascălu, owner Roche Bobois România

Un lider al luxului şi bunului gust şi un vector de promovare a tinerilor designeri din domeniu, Roche Bobois este un nume important în cauzele sociale, prin evenimente menite să reunească şi să promoveze talente, dar şi să strângă fonduri pentru diferite organizaţii.

Cinci perne-statement, cinci stiluri eclectice

Cei cinci designeri români care au decorat pernele Mah Jong pentru licitaţia din 9-14 septembrie sunt cunoscuţi pentru creaţii originale, fie că sunt obiecte, piese de mobilier sau vestimentare.

Anca Fetcu Lupu este un designer de produs şi graphic designer, ce şi-a expus lucrările la Londra, Kortrijk, Milano, Graz, Stockholm, Bruxelles, Deţine propriul brand de design, "By Anca Fetcu", fondat în 2010, „Tatuin”, brand de tatuaje temporare, fondat în 2015 şi a dezvoltat „Beelive Design”, studio de design interior, împreună cu architectul Ioana Daniel.

Omid Ghannadi este un designer de origine iraniană cu o experienţă de peste 10 ani atat în design interior, cat si in  arhitectura rezidenţială. Proiectele sale sunt cunoscute pentru autenticitatea lor, modul în care se îmbină vizualul cu atmosfera, pentru a crea o experienţă emoţională beneficiarilor spaţiului. Omid este cunoscut în România nu numai pentru proiectele sale de design ci şi pentru activitatea din televiziune şi acţiunile umanitare unde găseşte mereu un loc util pentru arhitectura şi design. Împreună cu soţia lui deţine un birou apreciat în domeniu de design şi arhitectura cu numele I.O.G. ARHITECTURA cu proiecte premium realizate şi în curs de realizare.

 

Mihai Grama este designerul pieselor de mobilier cu influenţe tradiţionale, fiind cel care a creat Scaunul Papal şi o parte din mobilierul folosit de Suita Papală în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, în timpul vizitei oficiale din 2019.

Teodora Burz îmbină cu talent pasiunea pentru modă şi stil cu antreprenoriatul, fiind cunoscută de peste două decenii în lumea modei. Fondatoarea celui mai de succes brand românesc,  STYLAND, a pus accent pe  materiale de calitate, finisaje, ţesături, design şi o producţie sustenabilă. Dar STYLAND nu este doar un alt brand. În termen de şase luni de la lansarea brandului , cei mai renumiţi stilişti din lume au ales STYLAND pentru cele mai importante apariţii ale celebrităţilor pe care le reprezintă, precum şi pentru editoriale de modă.

Ciprian Sipos după o carieră de 13 ani ca stilist vestimentar şi-a schimbat cariera în cea de designer de interior, urmând cursurile IED Barcelona timp de 4 ani. In cadrul facultăţii, Ciprian a ales să se specializeze în design bazat pe economie circulară, în care formulele Zero Waste sunt aplicate permanent. Durabilitatea şi Zero Waste Creative Mapping îi sunt şi astăzi punctele forte pe care le aplică în fiecare proiect. Din cariera de stilist a preluat şi aplicat modul în care culorile şi texturile se combină astfel încât să ofere rezultate spectaculoase.

„Pâine şi Mâine”, un program vital la sate

Demarat de Fundaţia World Vision, programul „Pâine şi Mâine” este un proiect esenţial în zona rurală, scopul lui fiind să ofere fiecărui copil defavorizat o masă caldă la şcoală şi ajutor la teme.

În 2020, 1 din 10 copii din mediul rural a mers la culcare flămând, în România fiind astăzi peste 200.000 de copii care nu au suficientă mâncare. În plus, mai mult de o treime dintre părinţii de la sate spun că nu au reuşit, anul trecut, să asigure alimente sănătoase şi variate în familie sau au reuşit doar parţial. Mai mult, o treime dintre copii nu sunt ajutaţi niciodată atunci când au nelămuriri sau nu ştiu să îşi facă temele. Iar efectul este că abandonul şcolar a crescut la toate nivelurile de învăţământ şi că se pierde aproape un sfert dintr-o generaţie, în opt ani de şcoală, în mediul rural.

„Solidaritatea este cel mai bun medicament în aceste vremuri şi credem că toată lumea are dreptul la o educaţie de calitate şi egalitate de şanse, iar Roche Bobois România continuă tradiţia companiei – mamă şi se implică în strângerea de bani pentru  proiectul  „Pâine şi Mâine” derulat de World Vision România.” a  declarat Alina Dascălu, owner Roche Bobois România

Licitaţia electronică

Toţi cei care vor să liciteze produsele Roche Bobois sunt invitaţi să acceseze platforma Hstoric.ro, începând cu data de 9 Septembrie,   prin crearea unui cont pe platformă.

„Casa de Licitații Historic este singura casă de licitații din România dedicată bibliofiliei, fotografiei istorice și documentelor pe suport de hârtie. Activitatea noastră a început în anul 2019, iar de atunci am organizat 25 de licitații tematice, dintre care una caritabilă – împreună cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria – în 2020. Licitaţia iniţiată de compania franceză Roche Bobois în colaborare cu designeri români şi alături de Casa de Licitaţii Historic reprezintă un nou episod de solidaritate care sperăm să atragă multe altele asemenea. Dezvoltarea unei relaţii de fidelitate cu clienţii noştri face ca acţiunile caritabile în care suntem implicaţi să fie un real succes.” a declarat Cezar Florea, Directorul Casei de Licitaţii Historic.

Jumătate de secol de Mah Jong

Un Mah Jong pentru fiecare! Canapeaua Mah Jong, piesa cea mai avangardistă a Roche Bobois, o adevărată creaţie avant-la-lettre, preferata unor staruri internaţionale ca Beyonce, Madonna,  Messi şi Shakira, a împlinit anul acesta 50 de ani.

Creată de designerul Hans Hopfer, această canapea modulară, inspirată din natură, a fost prima dată pusă pe piaţă în 1971, remarcându-se prin totala libertate de compoziţie, fiind gândită să se adapteze tuturor circumstanţelor vieţii.

E o piesă foarte uşor de reinterpretat, putând fi sofa, fotoliu sau scaun de lounge. În plus, e atât de confortabilă, încât poate deveni oricând un spaţiu de dormit, de relaxare sau chiar de joacă pentru cei mici. Mah Jong este produsă exclusiv manual, într-un atelier din Italia, cu tehnici similare celor utilizate în industria modei de lux.

Ca orice design bun, această canapea modulară a fost mult înaintea timpului său, fiind o piesă joasă, care contesta normele vremii şi invita la libertate. “Foarte puţine magazine au înţeles conceptul la vremea aceea”, îşi aminteşte Nicolas Roche, directorul creativ al Roche Bobois, potrivit revistei designlinesmagazine.com.

“Faptul că Mah Jong era o canapea joasă – după standardul franţuzesc vivre au ras du sol – a fost răspunsul nostru la atitudinile vremii, esenţiale în schimbările sociale din anii respectivi”, a mai spus el.

Ce este mai puţin cunoscut despre celebra canapea este faptul că la început ea era creată în tonuri neutre, gri sau maro. Ulterior, în urma colaborării cu designeri celebri, precum Kenzo Takada, Jean Paul Gaultier şi Missoni, au apărut variantele colorate şi exotice care au făcut din acest produs o piesă iconică.

Despre Roche Bobois

Fondată în 1960 de către Philippe şi François Roche împreună cu Jean-Claude şi Patrick Chouchan, compania franceză Roche Bobois s-a remarcat repede prin lansarea de produse şi obiecte cu un design original. Întâlnirea cu designerul Hans Hopfer, creatorul celebrei canapele modulare Mah Jong, marchează debutul unei colaborări de durată cu designeri celebri. Misiunea Roche Bobois este de a populariza în lumea întreagă stilul de viaţă francez.