Nemţii de la DT pot pune şampania la rece: OTE a finalizat achiziţia întregului pachet de acţiuni de la Telekom România Mobile, fostul Cosmote, pentru 59 mil. euro; preluarea fostului Romtelecom de către Orange e acum o formalitate

Autor: Adrian Seceleanu 10.09.2021

Grupul elen OTE a finalizat joi preluarea pachetului de 30% din acţiunile de la compania Telekom România Mobile Communications - fostul Cosmote România – devenind astfel proprietarul a aproape 100% din acţiuni, a anunţat compania. Achiziţia pachetului de 30% din acţiuni deschide calea pentru finalizarea operaţiunii prin care francezii de la Orange vor prelua pachetul majoritar de acţiuni de la fostul Romtelecom - divizia fixă a Telekom România, devenind astfel un gigant cu un business anual de aproape 2 mld. euro şi operaţiuni complete fixe şi mobile.

“Hellenic Telecommunications Organisation SA ("OTE") anunţă că, la 09 septembrie 2021, achiziţia participaţiei de 30% a Telekom Romania Mobile Communications SA (TKRM), deţinută de Telekom Romania Communications SA ("TKR"), a fost finalizată. Ca urmare, OTE controlează acum aproape 100% din TKRM. Contravaloarea finală de cumpărare, care reflectă valoarea capitalului propriu, a fost de 58,9 milioane EUR”, conform OTE.
Vânzarea de către Telekom Fix (fostul Romtelecom) a participaţiei de 30% la compania “soră” Telekom Mobile (fostul Cosmote) a fost singura problemă ridicată de Comisia Europeană în analiza tranzacţiei de 268 mil. euro.