Producătorul de materiale de construcţii Soceram a deschis o fabrică în judeţul Neamţ, investiţie de peste 20 mil. euro. Lucrările de construcţie au durat aproximativ trei ani şi au implicat peste o sută de oameni. Următoarea fabrică Soceram va fi ridicată în judeţul Gorj

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.09.2021

Producătorul de materiale de construcţii Soceram Câmpina a început producţia într-o fabrică nouă de BCA, situată în localitatea Cordun din judeţul Neamţ, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

„Este o fabrică în care am introdus tehnologii de ultimă oră. Vom produce BCA exclusiv din materii prime româneşti, pentru a sus­ţine companiile autoh­tone“, se arată pe site-ul Soceram.

Lucrările de construcţie au durat aproximativ trei ani şi au implicat peste o sută de oameni, spune Ovidiu Crăciun, inginer la Soceram, într-un film de prezentare a noii fabrici, postat în august 2021. Investiţia a depăşit 20 de milioane de euro, precizează Liviu Găină, manager de mentenanţă mecanică, în acelaşi film de prezentare.