Călin Fusu, acţionar majoritar la Neogen, preia pe 1 octombrie conducerea Vivre. ” Obiectivul principal rămâne acelaşi, să devenim cel mai important marketplace de home & deco din regiune”

Autor: Roxana Rosu 13.09.2021

Călin Fusu, co-fondator şi membru al consiliului de administraţie al retailerului de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, preia din 1 octombrie conducerea companiei în locul Monicăi Cadogan, care şi-a anunţat demisia pe 26 august.

ZF a anunţat schimbarea la începutul lunii septembrie.

Decizia a fost luată în data de 2 septembrie, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie.

„Vivre este o companie solidă, un brand puternic şi valoros, care a câştigat în nouă ani atât încrederea clienţilor, cât şi pe cea a investitorilor. Vom continua să oferim europenilor inspiraţie şi echilibru pentru acasă, prin intermediul tehnologiei, produselor unice şi serviciilor adăugate. Obiectivul principal rămâne acelaşi, să devenim cel mai important marketplace de home & deco din regiune. Îmi propun să investim în continuare în tehnologie, să venim cu soluţii de înaltă calitate şi, astfel, să răspundem noilor nevoi şi noului stil de viaţă, care s-a schimbat odată cu pandemia. Am urmărit întotdeauna ca orice investiţie să devină lider de piaţă şi, cu acest gând, preiau noul mandat de Director General al Vivre”, a declarat domnul Călin Fusu, CEO desemnat al Vivre Deco SA.

Compania are două emisiuni de obligaţiuni listate la bursa de la Bucureşti, 7 mil. euro (listată în iulie 2021 şi scadenţa în aprilie 2026) şi 3,4 mil. euro (listată în aprilie 2020 şi scadenţa în martie 2025).

Călin Fusu are 67% din Neogen, acţionarul majoritar al Vivre Deco.

El a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, fiind licenţiat în Relaţii Internaţionale în anul 1995.

Şi-a început activitatea ca Equity Trader la NCH Capital. Ulterior, a fondat şi a condus din poziţia de CEO societatea BestJobs. În 2010, platforma s-a deprins din Neogen într-o societate de sine stătătoare, denumită BestJobs Recrutare SA, Călin Fusu preluând funcţia de CEO, pe care a deţinut-o până de curând.

Călin Fusu a investit în firme din diverse sectoare de activitate, precum CleverTaxi (care a fost achiziţionat de către Daimler AG), Vivre Deco, Casta Imobiliare sau Concept Apps SRL.  

Pe lângă Neogen (50%), din acţionariatul Vivre mai fac parte Adisory Delta SRL (45%), companie deţinută indirect deţinută de Oliver Cadogan –soţul Monicăi Cadogan, şi Nagy Vajda Andras Peter cu 5%.