Plecare-surpriză: Mihaela Mitroi, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali, pleacă de la EY după doi ani. Antreprenoriatul, următorul pas

Autor: Adelina Mihai 14.09.2021

♦ Mihaela Mitroi, Global Tax Advise: „Pot spune fără modestie că am pus serios umărul la clădirea de la zero a profesiei de consultant fiscal şi am fost întotdeauna în avanpostul dezvoltării ei“.

Mihaela Mitroi, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali, a plecat din funcţia de partener al firmei de consultanţă şi audit EY, la doi ani de când a fost recrutată în calitate de partener în cadrul Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică. Înainte de EY, Mihaela Mitroi a făcut carieră anterior timp de 20 de ani la firma de consultanţă fiscală PwC.

„De ceva vreme sunt o admiratoare a antreprenoriatului. Pe parcursul activităţii mele profesionale am lucrat foarte mult cu antreprenori şi am fost întotdeauna fascinată de puterea cu care aceşti oameni îşi clădesc visul, energia pe care o pun în planurile lor. (...) Pentru mine, intrarea în antreprenoriat este un pas firesc. Întotdeauna mi-au plăcut provocările. Întotdeauna am fost pregătită să o iau de la capăt, iar după decenii de consultanţă în cadrul celor mai renumite firme din domeniu, crearea propriei companii mi se pare naturală. Pot spune fără modestie că am pus serios umărul la clădirea de la zero a profesiei de consultant fiscal şi am fost întotdeauna în avanpostul dezvoltării ei“, a explicat pentru ZF Mihaela Mitroi, care în prezent este managing partner la propria companie, Global Tax Advise.