Safety Broker amână listarea la BVB din cauza problemelor City Insurance şi a proiectului de normă al ASF. Viorel Vasile, CEO, Safety Broker: Modificările normei ar însemna ca brokerii să aibă o primă netă pentru fiecare canal de distribuţie

Autor: Mircea Nica 15.09.2021

Safety Broker, cel mai mare broker de asigurări din piaţă, îşi amână listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor din cauza posibilului faliment al liderului pieţei de asigurări, City Insurance, dar şi din cauza proiectului de normă al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), prin care costurile de vânzare pentru poliţele RCA, care includ şi comisionul brokerilor, ar urma să fie separate de preţul net oferit de compania de asigurare, susţine Viorel Vasile, CEO al Safety Broker.

„Amânăm momentan listarea la bursă a Safety Broker din cauza problemelor din piaţa asigurărilor privind posibilul faliment al City Insurance şi din cauza proiectului de normă al ASF. Modificările normei ar însemna ca brokerii să nu mai aibă aceeaşi primă pe toate canalele de distribuţie, ci o primă netă pe fiecare canal. Până nu vedem exact ce se întâmplă cu City Insurance şi în ce formă va intra norma ASF, ne este greu să facem listarea, neavând predictibilitate“, a declarat Viorel Vasile, pentru ZF.