Emma Răducanu va câştiga 2,5 milioane de dolari în urma triumfului de la US Open, de opt ori mai mult faţă de veniturile pe care le-a încasat în toată cariera

Autor: Eduard Ivanovici 14.09.2021

Emma Răducanu va încasa 2,5 milioane de dolari datorită victoriei istorice obţinute în cadrul US Open, suma fiind de opt ori mai mare prin comparaţie cu toate veniturile pe care le-a obţinut anterior sportiva, scrie CNBC.

În weekend, jucătoarea de tenis a captat atenţia marilor publicaţii internaţionale după ce a devenit prima sportivă din istorie care a câştigat US Open venind din calificări, în condiţiile în care nu a pierdut niciun set de-a lungul turneului din New York.

Astfel, ea a devenit atât prima sportivă din Marea Britanie care câştigă titlul în mai bine de 40 de ani, cât şi cea mai tânără câştigătoare de Grand Slam din ultimii 17 ani, ultimul reper în acest sens fiind oferit de Maria Şarapova, în 2004.

Înainte să câştige US Open, Emma Răducanu a obţinut aproximativ 303.000 de dolari de-a lungul scurtei sale cariere în tenis. De asemenea, pe lângă suma recent câştigată, Emma Răducanu – născută dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică – se pregăteşte să semneze o serie de parteneriate de sponsorizare, spun experţii.

„Vârsta Emmei, originile ei, faptul că este din Generaţia Z, profilul său tot mai mare şi platforma globală în care se află în prezent înseamnă că o vor aştepta lucruri din ce în ce mai importante”, spune Simon Chadwick, membru al Şcolii de Business Emlyon, adăugând că Nike şi Adidas „se vor lupta” pentru a-i obţine semnătura.

Nouă din zece cele mai bine plătite atlete din lume sunt jucătoare de tenis, conform Forbes. Naomi Osaka, 23 de ani, ocupă în prezent poziţia de cea mai bine plătită atletă la nivel mondial, cu venituri totale de 37,3 milioane de dolari. Din total, circa 34 de milioane vin din contracte de sponsorizare.