A treia bancă achiziţionată: Tranzacţia prin care Banca Transilvania cumpără Idea Bank are undă verde de la BNR

Autor: Claudia Medrega 15.09.2021

BNR a aprobat tranzacţia prin care Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, preia pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank.

„Emitentul (Getin Holdings - n. red.)  raportează că, la 10 septembrie 2021, Banca Naţională a României a emis o scrisoare prin care a arătat că a aprobat achiziţia de către cumpărător (Banca Transilvania - n. red.) a acţiunilor Idea Bank România. Prin urmare, una dintre condiţiile specificate în acordul de vânzare condiţionată din 2 iunie 2021 pentru transferul proprietăţii acţiunilor Idea Bank România a fost îndeplinită“, a transmis grupul polonez Getin Holding.

Tranzacţia a ajuns în august şi la Consiliul Concurenţei. Banca Transilvania a semnat în iunie 2021 un acord pentru a prelua pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank, inclusiv participaţiile din societăţile Idea Investment, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare, valoarea tranzacţiei fiind de 213 mil. lei lei (43 mil. euro). Getin Holding pleacă după 7 ani din România.

Banca Transilvania, liderul bankingului local, se în­dreaptă spre o cotă de 20% din piaţă după ce cumpără şi Idea Bank, a treia achiziţie după Bancpost şi Volksbank.