DocProcess, dezvoltator local de soluţii digitale pentru automatizarea proceselor de business, recrutează un executiv de top de la Xerox pentru a coordona extinderea business-ului pe pieţele din Europa de Vest

Autor: Cristina Bellu 15.09.2021

DocProcess, companie antreprenorială locală specializată în dezvoltarea de soluţii digitale pentru automatizarea proceselor de business, cu fondul de investiţii Morphosis Capital în acţionariat, anunţă cooptarea lui Patrice Vidal în cadrul biroului din Paris şi numirea acestuia în funcţia de Senior Vice-President Sales & Marketing pentru Europa de Vest.

Înainte de a se alătura DocProcess, Patrice Vidal a lucrat în cadrul Xerox, unde a deţinut mai multe funcţii de conducere în departamentele de vânzări şi marketing, rolul anterior celui din DocProcess fiind de Vicepreşedinte al companiei pentru Europa de Nord, Centrală şi de Est, mandat în timpul căruia a condus operaţiunile de vânzări şi marketing din 12 ţări.

„Încă de la începutul anului ne-am propus să continuăm să ne construim o echipă de top prin aducerea în cadrul companiei a celor mai buni specialişti, atât în România cât şi în celelalte pieţe în care activăm. Patrice este un profesionist desăvârşit, cu o experienţă managerială  bogată,  care deţine cunoştinţe remarcabile pentru a promova produsele şi serviciile DocProcess la cele mai înalte standarde," spune Liviu Apolozan, Preşedinte şi VP Strategie, DocProcess.

În noua sa poziţie, Patrice Vidal va fi responsabil de atragerea de noi clienţi şi dezvoltarea de noi parteneriate în Europa de Vest. El va colabora direct cu Liviu Apolozan.

„Pandemia de COVID-19 ne-a arătat că afacerile, pentru a funcţiona indiferent de circumstanţe, au nevoie să aibă atât acces la toate documentele de lucru de la distanţă, cât şi fluxuri logice şi procese care să poată fi complet automatizate. DocProcess dispune de toate resursele necesare pentru proiectarea soluţiilor pentru viitor, care pot îmbunătăţii calitatea muncii şi pot oferi un mediu de afaceri performant,” spune Patrice Vidal, VP Sales & Marketing Europa de Vest, DocProcess.

Cooptarea lui Patrice Vidal în echipa DocProcess vine într-un context favorabil pentru companie în contextul în care în Franţa, începând cu anul 2023, toate companiile vor fi obligate să utilizeze facturarea electronică. Măsura implementată de guvernul francez are ca obiectiv  şi reducerea evaziunii fiscale în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adăugată.

Patrice Vidal va lucra în cadrul biroului DocProcess din Paris, inaugurat de companie în aprilie 2020. În Franţa, pe lângă Paris, compania mai deţine un birou în Grenoble, deschis în 2018 şi unde activează un centru de cercetare şi dezvoltare. Recent, în aprilie 2021, compania a deschis un birou în USA, în Austin (Texas) sub conducerea lui Salim Sunderji, Group CEO DocProcess.

În septembrie 2019, DocProcess anunţa intrarea în acţionariatul său a fondului de private equity, Morphosis Capital. De atunci şi până astăzi, compania a trecut şi continuă să treacă printr-un proces de transformare a afacerii, concentrându-se, în special, pe extinderea serviciilor la nivel global.

Soluţiile de automatizare DocProcess sunt utilizate de mai mult de 3.500 de companii, de la multinaţionale precum Carrefour, Cora, Lactalis, Mondelez, Strauss, Saint-Gobain, E-mag şi până la companii antreprenoriale de tipul E-Boda, Altex şi Flanco.