Piaţa de M&A din Europa Centrală şi de Est a crescut cu 50% în S1 2021. În România, IT-ul, energia şi sănătatea au fost şi continuă să fie motoarele. În primele şase luni din an, aici s-au parafat 287 de tranzacţii cu o valoare cumulată de 12,6 mld. euro

Autor: Cristina Roşca 19.09.2021

♦ Din regiunea Europei Centrale şi de Est fac parte Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia ♦ După valoarea totală a tranzacţiilor, Europa Centrală şi de Est este una dintre cele mai mici pieţe de pe continent, liderii fiind Marea Britanie şi Irlanda (analizate împreună), Franţa şi ţările nordice.

Piaţa de M&A din Europa Centrală şi de Est a crescut în primul semestru din 2021 cu 50% în volum, parafându-se 287 de tranzacţii, şi cu 54% în valoare, până la 12,6 mld. euro, arată raportul casei de avocatură CMS - European Outlook 2022.

„În ciuda restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, fluxul de tranzacţii de M&A s-a menţinut. (...) Sperăm ca piaţa să îl menţină şi în perioada următoare, având în vedere faptul că încrederea şi apetitul investiţional sunt la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creştere în ultima perioadă, cum ar fi software şi servicii IT, energie (în special cea din surse regenerabile), sănătate/industria farmaceutică şi tehnologie“, spune Horea Popescu, coordonator al practicii corporate M&A pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul CMS şi managing partner al CMS România.