Virgil Harabagiu, proprietarul Perla Bucegi din Sinaia: Turismul viticol este viitorul, vom dezvolta mai multe vile şi un restaurant în Dealu Mare. Complexul turistic va avea o capacitate de 60 de locuri, iar investiţia estimată se ridică la 1,2 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron 16.09.2021

Virgil Harabagiu, proprie­tarul Perla Bucegi din Sinaia, care deţine şi 30 de hectare de viţă de vie în zona Dealu Mare, are în plan să dez­volte un com­plex turistic format din vile, dar şi un restaurant pe nişa de turism viticol pentru a atrage mai mulţi turişti la degustări.

„Turismul viticol este viitorul, văd potenţial pe această nişă şi ne-am propus să facem o investiţie la Dealu Mare. Este nevoie de facilităţi de cazare pentru a dezvolta acest tip de turism. Avem în plan să construim câteva viluţe, dar şi un restaurant“, a declarat pentru ZF Virgil Harabagiu.

Virgil Harabagiu este unul din antreprenorii locali care au pariat pe afaceri în turismul de pe Valea Prahovei,  dar şi într-un business din domeniul vinului, el deţinând în prezent o podgorie şi o cramă în zona Dealu Mare (plaiul viticol Gura Vadului, Mizil). El a mizat pe plantaţii cu soiuri româneşti precum Fetească Neagră, Fetească Regală sau Tămăioasă Românească.