Antreprenori locali. Virgil Harabagiu: Investim 1,2 mil. euro în turismul viticol la Dealu Mare. Turismul viticol este viitorul. Se poate dezvolta cu investiţii în infrastructura de cazare

Autor: Mirabela Tiron 16.09.2021

Virgil Harabagiu, proprietarul mai multor hoteluri din Sinaia, care mai deţine o podgorie şi o cramă în zona Dealu Mare, pariază 1,2 milioane de euro în turismul viticol, în facilităţi de cazare şi un restaurant pentru a atrage turişti la degustări de vinuri.

„Turismul viticol este viitorul, văd potenţial pe această nişă şi ne-am propus să facem o investiţie la Dealu Mare. În România acest tip de turism se poate dezvolta cu investiţii în infrastructura de cazare. Avem în plan să construim un complex cu câteva vile, dar şi un restaurant“, a declarat pentru ZF Virgil Harabagiu. Complexul turistic va avea o capacitate de 60 de locuri, potrivit lui.

Virgil Harabagiu este unul din antreprenorii locali care au pariat pe afaceri în turismul de pe Valea Prahovei dar şi într-un business din domeniul vinului, Licorna Wine House, el deţinând în prezent o podgorie şi o cramă în zona Dealu Mare (plaiul viticol Gura Vadului, Mizil). Din gama cramei LicornaWine House fac parte vinurile Bon Viveur, Anno sau Serafim. 

Pe piaţa locală sunt peste 250 de crame, dintre care aproape 100 sunt deschise şi pentru turişti, potrivit ultimelor date. Din acestea însă doar un sfert oferă şi facilităţi de cazare pentru turiştii care vin la degustări de vinuri.