Cornel Riciu, un român plecat din ţară acum 18 ani, coordonează o echipă de aproape 100 de bucătari în Emiratele Arabe Unite. Cornel Riciu este executive sous-chef pentru hotelul DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island din Ras al Khaimah, unul dintre cele şapte emirate

Autor: Cristina Roşca 16.09.2021

Cornel Riciu a plecat din ţară în 2003, cu destinaţia Marea Britanie, iar de atunci cariera l-a dus în mai multe locuri, pentru ca de o lună să ajungă în Emiratele Arabe Unite.

„Am plecat în Marea Britanie după ce am lucrat anterior ca bucătar în România, în Bucureşti. Am decis să iau calea străinătăţii pentru a putea să mă dezvolt“, spune el.

În urmă cu aproape 20 de ani, când a plecat din ţară iniţial, avea nevoie de viză ca să poată emigra, lucrurile nu erau aşa simple ca acum. A plecat având deja un job, astfel că a aplicat direct pentru permis de muncă.