În timp ce piaţa se confruntă cu posibilul faliment al City Insurance, Euroins se mobilizează. Acţionarii Euroins România au aprobat o majorare de capital de 120 mil. lei, dar şi o strategie de recrutare a doi specialişti de top şi middle management

Autor: Mircea Nica 16.09.2021

Acţionarii Euroins România, al doilea cel mai mare asigurător RCA de pe piaţa locală, parte a grupului bulgar Eurohold, au aprobat o majorare de capital de 120 mil. lei, dar şi o strategie pentru recrutarea unor specialişti de top şi middle management, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

Din punctul de vedere a strategiei de recrutare, surse din piaţa asigurărilor au spus pentru ZF că este vorba despre angajarea a două persoane pentru funcţiile de CFO (Chief Financial Officer) şi vicepreşedinte al companiei. De asemenea, aceea sursă a menţionat că funcţia de CFO va fi ocupată de o persoană de top de la Orange România.

”Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Pe lângă această majorare de capital, zilele următoare, Euroins România va beneficia de a patra majorare de capital, după ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Eurohold au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar acţiuni, de sub 10%. Investiţia BERD va fi de până la 30 mil. euro. În acelaşi timp, Eurohold va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injectţie suplimentară de capital de până la 12 mil. euro.