​Visual Fan (Allview) se asociază cu Headlight Solutions pentru un proiect de 10 mil. lei care vizează livrarea de soluţii integrate hardware şi software

Autor: Tibi Oprea 16.09.2021

Compania Visual Fan S.A. (simbol bursier ALW), deţinătoarea brandului Allview, anunţă contractarea primului proiect de anvergură împreună cu Headlight Solutions, în valoare totală de 10 milioane de lei (2 milioane de euro), ce urmează să fie implementat în perioada 2021 - 2022. Acesta presupune unirea capacităţilor şi capabilităţilor celor două companii, pentru dezvoltarea unui produs ce integrează soluţii software avansate, dar şi structură hardware complexă.

Parteneriatul dintre cele două companii, Visual Fan şi Headlight Solutions, vizează livrarea de soluţii integrate hardware şi software pe o arie largă de industrii şi domenii precum: HoReCa, energie şi utilităţi, încorporarea IoT în domeniul bancar, dar şi utilizarea tehnologiilor Hardware Blockchain. Abordarea mai multor sfere de activitate şi sectoare diverse, aduce celor două business-uri noi perspective şi oportunităţi de dezvoltare. 

„Am fost atras încă de la început de viziunea Allview, de produsele şi rezultatele lor de până acum. Prin acest parteneriat, ne propunem să acţionăm ca integratori, iar sinergia dintre cele două companii se va transpune în proiecte inovatoare şi complexe, ce vor aduce un plus de valoare atât celor direct implicaţi în proiect, ca parteneri, cât şi clienţilor noştri”, a afirmat Marius Dascălu, General Manager Headlight Solutions.

Acest prim proiect demarat în asociere Visual Fan - Headlight Solutions, integrează o serie de procese ce vizează activităţi de cercetare-dezvoltare, strategie, implementare, proiectare, dar şi producţia propriu-zisă a echipamentelor hardware pentru ca, în final, să se poată furniza o soluţie software şi hardware completă. Unul dintre atuurile companiei Visual Fan şi un aport important în derularea optimă a acestui proiect constă în relaţiile îndelungate şi parteneriatele solide, consolidate în cei aproape 20 de ani de activitate, cu furnizori internaţionali. Know-how-ul echipei, experienţa şi poziţia favorabilă din piaţă reprezintă avantaje competitive puternice, ce se pot fructifica pe termen lung prin operativitate şi putere crescută de negociere.

„Asocierea dintre Visual Fan şi Headlight Solutions a avut ca strategie extinderea şi dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii ale celor două companii, iar proiectul anunţat astăzi reprezintă punctul de plecare al acestui parteneriat de succes. În industria în care activăm, viitorul este văzut prin prisma inovării, iar pentru a adăuga valoare business-ului este necesar să derulăm în mod activ operaţiuni de cercetare-dezvoltare, identificând proiecte inedite, ce au ca rol dezvoltarea viitoare şi aplicarea celor mai noi tehnologii”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

În vederea dezvoltării şi implementării noului proiect, Visual Fan a ales finanţarea acestuia prin accesarea unei linii bancare pe termen scurt. Prin această strategie, se are în vedere ca nivelul fluxului de numerar al companiei să nu fie influenţat şi astfel, să nu existe perturbări în derularea activităţii curente.

Colaborarea dintre Visual Fan şi Headlight Solutions se înscrie în strategia de dezvoltare a business-ului emitentului ALW, care îşi propune consolidarea statutului de lider pe piaţa IT&C, prin produse şi servicii inovatoare, care vor contribui la creşterea cifrei de afaceri şi a profitului, menţionează compania într-un comunicat.

Visual Fan are 140 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,8% de Lucian Peticilă, director general. Acţiunile ALW înregistrează o scădere de 10% faţă de preţul din plasamentul privat anterior listării care a avut loc pe 26 iulie, arată datele BVB.