Aşteptarea a luat sfârşit: Vista Bank finalizează achiziţia integrală a sucursalei Credit Agricole din România

Autor: Robert Manea 16.09.2021

Vista Bank, instituţie controlată de grupul grec Vardinogiannis, care deţine afaceri în mai multe industrii, a finalizat joi achiziţia a 100% acţiuni în cadrul Credit Agricole România, după obţinerea tuturor aprobărileor necesare din partea BNR şi Consiliul Concurenţei.

“Suntem incantati de achizitia Credit Agricole Romania, care reprezinta un moment important in strategia noastra de consolidare a pozitiei pe piata. Extinderea dimensiunii business-ului nostru ne va permite sa ne sporim eficienta, sa acceleram cresterea si sa ne optimizam capacitatea de a oferi servicii cu valoare adaugata si o experienta bancara imbunatatita clientilor nostri existenti si viitori. Experienta si cunostintele colegilor nostri din Credit Agricole in sectoare specifice ale economiei vor juca un rol vital in acest proces, iar angajamentul nostru de a sustine economia Romaniei va fi si mai puternic. Le suntem recunoscatori reprezentantilor Credit Agricole Romania si Credit Agricole Group pentru profesionalismul si cooperarea lor in asigurarea succesului acestei tranzactii.” a spus Georgios Athanasopouos, Directorul General al Vista Bank. 

După finalizarea tranzacţiei, va fi demarată integrarea celor două entităţi, proces care este estimat a se finaliza anul viitor. Pe durata acestei perioade interimare, Vista Bank şi Credit Agricole Romania vor activa independent, iar clientii Credit Agricole Romania se vor adresa în continuare Credit Agricole Romania pentru toate serviciile lor bancare.

După fuziune, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,4 miliarde euro, credite de 800 milioane euro, depozite de 1,2 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi.