ZF Live. Zorina Tudor, director, Liceul Tehnologic de Construcţii Maşini Mioveni: Dintr-o clasă de învăţământ dual cu 28 de elevi finanţată de Automobile Dacia, doar patru absolvenţi s-au angajat în companie. Am înţeles că au salariul minim pe economie. Ei lucrează şi în trei schimburi şi nu ştiu dacă se mai poate trăi în România cu 1.500 de lei

Autor: Ramona Cornea 17.09.2021

“Tinerii noştri nu mai au răbdare şi vor bani mai mulţi dintr-o dată.”

Prima promoţie de învăţământ dual din cadrul Liceului Teh­no­logic de Construcţii Maşini Mioveni a absolvit în acest an, dar dintre cei 28 de elevi doar patru au ales să lucreze pentru compania care a sponsorizat clasa, Automobile Dacia, după cum a explicat Zorina Tudor, directoarea instituţiei de învăţământ.

„Anul acesta a absolvit prima promoţie de învăţământ dual. Din păcate, absorbţia pe  piaţa de muncă a fost mică, cu toate că oferta din partea agentului economic a fost destul de generoasă. Clasa a fost în cola­borare cu Automobile Dacia. Clasa a avut 28 de elevi, iar dintre aceştia s-au angajat patru la Dacia“, a explicat Zorina Tudor în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Unul dintre motivele pentru care atât de puţini absolvenţi au ales să lucreze pentru companie ar putea fi salariile pe care le primesc când încep lucrul.