Joe Biden cere ajutor mediului privat pentru campania de vaccinare. Preşedintele american s-a întâlnit cu Walt Disney, Microsoft şi Walgreens

Autor: Andrei Şerbănescu 19.09.2021

Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit miercuri cu directorii executivi americani şi alţi lideri de afaceri de top pentru a discuta problema vaccinării obligatorii a angajaţilor, relatează Reuters.

Printre participanţii la întâlnire s-au numărat directorii executivi ai Walt Disney, Microsoft Corp. şi Walgreens Boots Alliance Inc.

În contextul unei creşteri alarmante a cazurilor de coronavirus, Biden a anunţat săptămâna trecută obligativitatea vaccinării pentru aproape toţi angajaţii federali şi ai marilor companii din Statele Unite. După luni de zile în care guvernul a încercat să convingă populaţia să se vaccineze gratuit, obligativitatea vaccinării a fost implementată în anumite instituţii ale statului.

Biden a spus la începutul şedinţei că noile reguli vor putea fi aplicate în timp. „Miza luptei este înfrângerea virusului şi salvarea vieţilor”, a declarat preşedintele american, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, o mare parte a populaţiei a sfidat recomandările de vaccinare, invocând argumente economice sau de libertate de alegere. În prezent, rata de vaccinare în Statele Unite este de 63% persoane vaccinate cu cel puţin o doză.

Sondajele au arătat că majoritatea americanilor sunt de acord cu obligativitatea vaccinării.

Biden a declarat marţi că a „primit sprijin în iniţiativa mandatării vaccinului”, deşi a recunoscut că va exista întotdeauna un procent mic de oameni care nu vor susţine ideea.

Casa Albă speră că reuniunea de miercuri va servi drept un impuls pentru companiile din toată ţara, intensificând astfel campania de vaccinare în rândul acestora, declară pentru Reuters un oficial anonim.

Noile măsuri se vor aplica întreprinderilor cu peste 100 de angajaţi, acestea deţinând două treimi din totalul lucrătorilor americani.