Chirurgia robotică ajunge la aproape 10% din veniturile spitalului privat Sf. Constantin din Braşov, deţinut de Mihai Miron. "Am investit în echipamente de tehnologie înaltă. Vrem să obţinem acreditarea pentru transplant hepatic, dar şi să dezvoltăm secţiile de neurochirurgie şi neurochirurgie pediatrică."

Autor: Mirabela Tiron 20.09.2021

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală, deschis în urmă cu zece ani şi controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma, şi-a crescut afacerile cu 59% în prima jumătate a acestui an pe fondul cererii mai mari pentru serviciile medicale şi ţinteşte până la final de an depăşirea pragului de afaceri de 100 milioane de lei.

„Veniturile bugetate pentru 2021 sunt de 110 milioane lei, în creştere cu 25% faţă de anul 2020. Această creştere este destul de ambiţioasă, deoarece vine după creşterea de 40% înregistrată în 2020“, a declarat pentru ZF Alin Rădăşanu, preşedintele consiliului de administraţie al spitalului Sf. Constantin din Braşov.

Anul trecut, spitalul a finalizat cu afaceri de 88 milioane de lei şi avea 300 de angajaţi.