Cele mai bogate familii din lume au câştigat 312 miliarde de dolari în ultimul an

Autor: Dorin Oancea 19.09.2021

Lichiditatea abundentă, creşterea pieţelor bursiere şi adaptarea politicilor fiscale au fost favorabile creşterii averilor, astfel încât cele mai bogate 25 de familii din lume deţin acum 1,7 trilioane de dolari, în creştere de 22% faţă de acum un an.

Familia Walton, care deţine aproape jumătate din lanţul de retail Walmart Inc., sunt în fruntea listei pentru al patrulea an consecutiv, cu o avere netă de 238,2 miliarde de dolari. Averea lor a crescut cu 23 de miliarde de dolari în ultimele 12 luni, în ciuda faptului că familia a vândut acţiuni în valoare de 6 miliarde de dolari din februarie.

Numele noi ale clasamentului sunt Dassaults din Franţa, un imperiu de tehnologie şi aviaţie de generaţia a treia, şi Lauder, producătorul cosmeticelor Estee Lauder, din New York.

Un cădere notabilă este cea a familiei Lee, proprietarii Samsung din Coreea de Sud, după ce au plătit un impozit pe moştenire de 11 miliarde de dolari după moartea de anul trecut a patriarhului Lee Kun-hee.

În timp ce toate familiile din clasament, cu excepţia uneia, şi-au sporit averile, câştigurile producătorilor de lux au fost deosebit de pronunţate. Averea familiei Hermes a crescut cu 75%, până la 111,6 miliarde de dolari.