Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie. Marius Marinescu, CTO Metaminds: Este un deficit mare de pregătire specifică pe partea de securitate. Indiferent de sumele şi bugetele de angajare, ne este greu să găsim personal calificat în securitate cibernetică

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.09.2021

♦ „Până acum multe proiecte aveau o componentă majoritară de infrastructură, dar acum apar proiecte dedicate exclusiv securităţii cibernetice.“

Deficitul de forţă de muncă în zona securităţii cibernetice rămâne o problemă pentru jucătorii de pe piaţă, mai ales în contextul în care pandemia a împins majoritatea activităţilor în mediul online, iar infrastrucura şi reţelele au nevoie de securitate, a spus Marius Marinescu, chief technology officer (CTO) al Metaminds, companie românească specializată în integrarea soluţiilor de securitate cibernetică şi a arhitecturilor complexe din domeniul IT, cu afaceri de 32 mil. euro în 2020 şi 32 de angajaţi.

„Este un deficit foarte mare de pregătire specifică pe partea de securitate cibernetică. Indiferent de sumele şi bugetele de angajare ne este extrem de greu să găsim personal calificat în această zonă. Avem programe proprii de educare, dar asta presupune ca oamenii care trec prin aceste programe să aibă un minim de cunoştinţe pentru a le putea parcurge, iar aceşti oameni sunt din ce în ce mai puţini pe piaţă“, a spus Marius Marinescu, în cadrul videoconferinţei Cybersecurity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.