Gecad Ventures anunţă un nou exit: Fondul de investiţii fondat de Radu Georgescu a vândut acţiunile de la compania britanică Kare Knowledgeware către Dialpad Inc, platformă de comunicaţii bazată pe inteligenţă artificială

Autor: Roxana Rosu 20.09.2021

Fondul de investiţii Gecad Ventures anunţă un nou exit, după ce a vândut pachetul de acţiuni deţinut la compania britanică Kare Knowledgeware, o platformă de customer experience (CX) care se axează pe optimizarea fluxurilor de lucru, gestionarea informaţiilor şi business intelligence.

Kare Knowledgeware a fost achiziţionată de Dialpad Inc., platformă globală Ade comunicaţii cloud integrate pentru convorbiri, mesagerie, întâlniri şi contact center.

Gecad Ventures deţinea la momentul tranzacţiei o participaţie minoritară în Kare Knowledgeware, dar era implicată activ în dezvoltarea companiei.

“Principalul atu care ne diferenţiază în piaţa de venture capital este faptul că identificăm foarte devreme potenţialul unor companii aflate la început de drum. Este important să investeşti în prima rundă în companiile bune, dar drumul până la un exit de succes ţine de abilitatea de te menţine pe aceeaşi poziţie,  de a fi acceptat în rundele următoare de investiţii, de a veni cu o valoare reală şi nu doar financiară pentru compania în care ai investit”, a declarat Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures.

Gecad Ventures a participat la trei runde consecutive de finanţare pentru Kare Knowledgeware în perioada 2014 – 2016, iar fondurile obţinute au ajutat compania să-şi optimizeze portofoliul de soluţii şi să se extindă la nivel internaţional.

Diwaker Singh, Partner Gecad Ventures a îndeplinit funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al Kare (Chairman of the Board) de la prima rundă de finanţare şi până la momentul exitului.

Gecad a vândut în martie şi acţiunile deţinute la furnizorul de servicii de telemedicină veterinară PawSquad, fondat în 2015 de antreprenorii Diwaker Singh şi Radu Georgescu în Marea Britanie, care a fost preluat de grupul veterinar european IVC Evidensia, cu operaţiuni în 12 ţări.