Bogdan Neacşu, CEC Bank: Accelerăm investiţiile în tehnologie şi aducem în zona digitală şi serviciile bancare pentru IMM-uri

Autor: Cristina Bellu 20.09.2021

CEC Bank continuă investiţiile în tehnologie şi digitalizare şi anunţă lansarea pachetelor de cont curent care pot fi accesate integral online, cu semnătură electronică calificată, de către IMM-uri şi PFA-uri. În plus, instiuţia permite deschiderea de conturi online şi pentru companiile care au drept acţionari persoane juridice rezidente sau persoane fizice rezidente în Uniunea Europeană.

”Accelerăm investiţiile în tehnologie şi în furnizarea de experienţe omnichannel şi aducem în zona digitală şi serviciile bancare destinate IMM-urilor, după ce, anul trecut, am lansat primele produse digitale pentru persoane fizice. Omnichannel-ul, abordarea complet integrată prin care clienţii au o experienţă unitară de cumpărături online şi în unităţi, va câştiga tot mai mult teren. Într-o lume tot mai digitală, este firesc ca şi bankingul să devină mai accesibil şi mai eficient", explică Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.

Pentru a deschide un cont de la distanţă, persoanele juridice trebuie să scaneze şi să încarce în platforma CEC Bank statutul sau actul constitutiv actualizat, certificatul unic de înregistrare şi documentele de identitate ale reprezentanţilor legali şi beneficiarilor reali. Ulterior, confirmarea identităţii reprezentantului legal se realizează printr-un apel video, iar la final, contractul se semnează electronic, prin semnătură electronică calificată.

Sistemul pentru deschiderea online de conturi pentru persoane juridice a fost dezvoltat pe platforma low-code Aurachain, de către un consorţiu care include KPMG – în calitate de consultant şi responsabil pentru dezvoltarea şi implementarea platformei, Connections Consult, în calitate de integrator şi Aurachain, ca furnizor de tehnologie low-code.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 44,4 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie 2021.