Consumul faţă-n faţă cu valul 4 al pandemiei: ce se va întâmpla cu cea mai importantă ramură a economiei româneşti în valul 4. Consumul este fundaţia economiei româneşti şi, cu o creştere de 6,6%, guvernul speră să ducă economia la un avans de 7%

Autor: Răzvan Botea 21.09.2021

Consumul de produse şi servicii, de al cărui mers depinde mersul economiei româneşti, a crescut puternic în 2021 şi a depăşit impasul din 2020, chiar dacă revenirea nu a fost uniformă şi unele sectoare, cum ar fi transportul aerian de pasageri, mai au de tras. Pe lângă scăderea încrederii consumatorilor, restricţiile şi-au pus amprenta pe consum şi statistica a confirmat: în fiecare val al pandemiei consumul a scăzut sau a încetinit ritmul de creştere.

Cu 3.300 de cazuri noi de infectaţi cu COVID-19 de luni şi cu 5.400 de cazuri sâmbătă, România este pe un trend ascendent în ceea ce priveşte infectările, însă economia nu va mai fi închisă cu restricţii, spune premierul Florin Cîţu, dar în localităţile cu o rată a infectării de peste 3 persoane la mia de locuitori intrarea în restaurante şi evenimente va fi condiţionată de certificatul verde.