Ce trebuie să ştie clienţii City Insurance. Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance, unele service-uri nu mai fac reparaţii cu poliţele acestui asigurător, iar clienţii pot face noi poliţe RCA la alţi asigurători şi să le denunţe pe cele la City

Autor: Mircea Nica 21.09.2021

♦ În timp ce unele service-uri repară în continuare în baza poliţelor City Insurance, alte unităţi reparatoare nu mai acceptă sau acceptă doar dacă plăteşte clientul şi îşi recuperează ulterior banii de la FGA ♦ Brokerii nu mai vând poliţe RCA de la City Insurance ♦ FGA primeşte cereri de deschidere a dosarelor de daună în baza poliţelor City Insurance ♦ Mădălin Roşu, BAAR: Poliţa RCA poate fi denunţată, dată fiind situaţia City Insurance, dar doar cu dovada că o altă poliţă a fost achiziţionată şi este în vigoare.

Clienţii City Insurance, asigu­ră­tor pentru care urmează fali­mentul, ar putea să plă­tească reparaţiile maşinilor din propriul buzunar, în ca­zul unui accident, dată fiind reticenţa ser­vice-urilor de a mai repara în baza poliţelor RCA emi­se de liderul pieţei. Deşi nu ar fi o pro­ble­mă mare, dacă este vorba de un acci­dent uşor, iar paguba este mică, între­barea este ce se întâmplă în cazul unor accidente com­plexe, cu daune mari, pentru care clienţii ar fi puşi să plătească sume foarte mari.

Reprezentanţii service-ului auto Nesti au spus pentru ZF că nu mai acceptă repa­ra­ţiile în baza poliţelor emise de City Insu­ran­ce, dar totuşi clienţii pot să îşi plătească sin­guri daunele, iar ulterior să recupereze banii de la Fondul de Garan­ta­re a Asiguraţilor (FGA). „Nu mai accep­tăm reparaţiile în baza poliţelor emise de City Insurance. Poate doar dacă clientul îşi plăteşte daunele şi ulterior îşi recuperează banii de la FGA. Practic, dacă există o daună, clientul, care are o poliţă RCA la City Insurance, se duce la FGA pentru constatare, apoi vine la service, unde îşi plăteşte singur repara­ţi­ile, iar ulterior se duce cu o cerere de plată la FGA pentru a-şi recupera banii“, au spus reprezentanţii service-ului citat pentru ZF.