Veşti rele de la BSOG, dezvoltatorul primului proiect nou de gaze din Marea Neagră: Avem întârzieri majore care nu ne vor permite să începem producţia anul acesta. BSOG îi are în spate pe americanii de la Carlyle, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume

Autor: Roxana Petrescu 21.09.2021

Black Sea Oil and Gas (BSOG), americanii care investesc 600 de milioane de dolari în primul proiect nou de gaze din Marea Neagră, spun că nu vor putea începe producţia anul acesta. Vestea vine în contextul în care producţia internă de gaze a României este în scădere accentuată, piaţa fiind tot mai dependentă de importurile ruseşti pentru a acoperi consumul.

„Pe uscat, avem întârzieri semnificative la staţia de tra­tare a gazelor de lângă Vadu (Constanţa) lucru care, cel mai probabil, nu ne va permite lansarea producţiei anul acesta, aşa cum ne-am programat iniţial. Până la pri­mele mo­lecule de gaz, suntem concentraţi să respec­tăm toate re­gu­lile“, a anunţat compania BSOG, în urmă cu o săp­tă­mâ­nă, pe LinkedIn. Pe zo­­na offshore, lucrările sunt rea­li­zate în proporţie de 70%, pla­nurile fiind de a în­ce­pe fo­ra­jul cât mai ra­pid. BSOG îi are în spate pe ame­­ricanii de la Carlyle, unul dintre cele mai mari fon­­­­duri de inves­tiţii din lume.