Aproape jumătate dintre antreprenorii generali în construcţii spun că volumul de muncă va creşte în următoarele 12 luni, cele mai multe lucrări fiind aşteptate în zona de infrastructură şi rezidenţial

Autor: Roxana Rosu 21.09.2021

Aproape jumătate dintre antreprenorii generali în construcţii cred că volumul de muncă va creşte în următoarele 12 luni, iar o treime estimează că segmentul de infrastructură va atrage cel mai mare interes în domeniu, pe măsură ce marile proiecte cu finanţare europeană sunt deblocate, urmat de rezidenţial, arată un sondaj realizat de IBC Focus.

“Dacă în 2020 am avut parte de creşteri pe sectorul de construcţii şi specialiştii au declarat venituri substanţiale şi plusuri, atunci când vine vorba despre estimări pentru perioada următoare, părerile sunt împărţite. Este interesant de observat cum dintre companiile active în piaţa de antrepriză generală din România, observăm că aproape jumătate se declară optimişti şi se aşteaptă la creşteri”, a declarat Andrei Spataru, CEO IBC Focus.

Dacă 47% dintre antreprenori văd creşterea numărului de lucrări, alţi  27% consideră că volumul de muncă va rămâne la fel şi pentru următoarele 12 luni, în timp ce 26% se aşteaptă la scăderi.

Antreprenorii generali din sectorul construcţiilor aşteaptă în continuare deblocarea unor proiecte majore de infrastructură care ar putea oferi numeroase oportunităţi.

Aproape o treime din respondenţii la chestionarul aplicat către piaţa de antrepriză generală în construcţii din România anunţau că estimează că segmentul de infrastructură va atrage cel mai mare interes în domeniu. “Acest răspuns este probabil influenţat şi de estimările specialiştilor în ceea ce priveşte o creştere a numărului de proiecte finanţate la nivel de UE sau chiar la nivel de guvern”, anunţă specialiştii IBC Focus.