Peste 230 de localităţi din România au rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori. Judeţele Cluj şi Sibiu sunt cele mai afectate

Ziarul Financiar 21.09.2021

Peste 230 de localităţi din România au rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori. Cele mai mari incidenţe sunt în localităţi din Cluj şi Sibiu.

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicităţii, marţi, lista cu localităţile care au incidenţa cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Cele mai mari incidenţe sunt în: Cătina (judeţul Cluj) şi Şeica Mică (judeţul Sibiu): 10,88, respectiv 10,03 la mie.

Urmează Ploscoş (judeţul Cluj) - 9,66, Pojejena (judeţul Caraş-Severin) - 9,1, Bârsana (judeţul Maramureş) - 8,45 şi Tupilaţi (judeţul Neamţ) - 8,02.

Şase localităţi au incidenţe mai mari de 7 la mie, iar 11 mai mari de 6 la mie.

În topul celor 234 de localităţi cu rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, ultimele locuri sunt ocupate de Floreşti (judeţul Cluj), Sohodol (judeţul Alba) şi Stejaru (judeţul Teleorman), cu rată de infectare de 3 la mie.

După ce o localitate atinge incidenţa de 3 la mia de locuitori trebuie convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea de măsuri de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2.