Ion Comuşi, compania de transport rutier de persoane CDI: Se circulă tot mai greu. Pe Bucureşti-Braşov facem şi cinci ore, noi tot sperăm la autostrăzi. Distanţa dintre Bucureşti- Braşov (180 kilometri) ar trebui parcursă în cel mult trei ore

Autor: Mirabela Tiron 22.09.2021

Traficul de pasageri s-a înjumătăţit ♦ Compania a făcut restructurări, a ajuns de la 360  de angajaţi la 200 de oameni.

Compania de transport rutier de per­soane CDI Transport Intern şi In­ter­naţional, controlată de omul de afa­­ceri Ion Comuşi, a fina­lizat anul trecut cu afa­ceri de 20 de milioane de lei, nivel la ju­mă­tate faţă de anul ante­rior şi a redus nu­mărul de angajaţi, potrivit da­telor publice şi oficialului companiei.

„Cererea pentru transportul cu autocarul a scăzut foarte mult, tra­ficul de pa­sageri s-a în­jumă­tă­ţit. Anul aces­­­ta am văzut o re­venire în­ce­pând cu sezonul es­ti­val, spe­răm la 1,5 mi­lioa­­ne de pa­sa­geri până la final de an, la jumă­tate faţă de anul de di­na­intea pan­de­mi­ei. Oa­menii nu mai că­lă­­to­resc din cau­za COVID-19 dar în ace­laşi timp am ob­servat că în multe sate nu mai sunt că­lători, probabil au plecat în străi­nătate“, a declarat pentru ZF Ion Comuşi, proprietarul CDI Transport Intern şi Internaţional. Baza com­paniei în Capitală este Autogara Ritmu­lui, de pe strada cu acelaşi nu­me, din secto­rul 2. Activitatea de ba­ză a firmei con­stă în transportul te­res­tru de că­lători prin curse regulate în regim inter­­judeţean, completată prin trans­­portul în baza curselor re­gu­late speciale şi a curselor ocazio­na­le.  Printre cele mai solicitate desti­naţii cu frecvenţă zilnică se numără Bu­cureşti, Braşov, Bistriţa, Brăila, Focşani, Piatra Neamţ, Suceava, Reghin, Sighişoara şi alte oraşe.