Cât sunt preţurile poliţelor RCA la principalii asigurători în contextul falimentului City Insurance? Preţurile RCA au creşteri între 5% şi 145% faţă de nivelurile din februarie. Din octombrie preţurile RCA pot creşte mai mult, cred unii brokeri. Euroins este cel mai ieftin asigurător

Autor: Mircea Nica 26.09.2021

♦ Preţul RCA la asigurători din piaţă a depăşit 1.000 lei, cu excepţia Euroins, care a rămas sub 600 lei pentru poliţa pe 6 luni.

Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scum­piri între 5% şi 145% din luna februarie 2021 pâ­nă în prezent, la principalii jucători RCA din pia­ţă, Euroins ajun­gând să practice cel mai mic preţ, mo­mentan, în timp ce res­tul asigu­ră­to­rilor au ajuns la preţuri de peste 1.000 de lei pen­tru o poliţă cu vala­bi­litate de şase luni, la mo­men­tul anun­ţului falimen­tu­lui City Insurance, potri­vit date­lor colectate de ZF în ba­za unei platforme de brokeraj în asigurări.

Astfel, pentru o per­soa­nă cu vârsta cu­prin­să între 25 şi 30 de ani, având clasa B0, pentru o pe­rioa­dă de 6 luni, pentru un au­to­turism marca Re­nault Me­gane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe mo­torină, ofer­ta RCA al ce­lui de-al doi­lea cel mai ma­re asi­gu­rător RCA din pia­ţă, Euro­ins, este de 590 de lei, în timp ce ofer­tele Grawe, Uniqa Asigu­rări, Asirom, Groupama şi Omniasig depăşesc preţul de 1.000 de lei, iar Gene­rali oferă o poliţă RCA chiar la peste 2.000 de lei.

„Undeva de la 1 octombrie ar trebui făcută o analiză privind creşterile de preţ. Asi­gu­rătorii trebuie să notifice ASF intenţia de a creşte tariful la poliţele RCA“, a declarat un broker pentru ZF.