Retailerii de bricolaj pariază pe oraşul Braşov cu cel puţin patru magazine noi în perioada următoare

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.09.2021

Dedeman, Leroy Merlin, MAM Bricolaj, Brick România sunt câţiva dintre retailerii de bricolaj care au anunţat că au pus Braşovul pe lista lor de expansiune în perioada următoare.

„Explicaţia ar fi, pe de o parte, dez­voltarea pieţei, iar pe de altă parte, o efervescenţă care există în Braşov, un­de se dezvoltă multe pro­iecte. În plus, unele magazine mici care vin­deau materiale de construcţii au înce­put să dispară în ultimele luni, cum­pă­ră­torii orientându-se către cele mari. Mai sunt şi alţi retaileri de bricolaj care caută să deschidă ma­ga­zine în Braşov“, spune Florin Madar, proprietarul unui alt distribuitor de materiale de cons­truc­ţii, Temad, care însă nu are ma­gazine proprii, func­ţionând în sistem business-to-business.

Pentru Dedeman şi Leroy Merlin, deschiderile planificate vor aduce al doilea magazin sub aceste nume din Braşov, în vreme ce, pentru ceilalţi retaileri amintiţi, inaugurările vor însemna ancorarea lor pentru prima dată în acest oraş.

În Braşov, au fost livrate anul trecut 3.098 locuinţe, potrivit datelor disponibile pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică, în creştere cu 12% faţă de 2019, fiind, de altfel, prima dată când numărul a trecut de pragul de 3.000 de livrări.

Magazinele din oraşul-reşedinţă de judeţ deservesc însă, de cele mai multe ori, şi nevoia de materiale de construcţii ale clienţilor din localităţile limitrofe, unde de asemenea ritmul de construire este ridicat.