Acţionarii Compa Sibiu iau 3 mil. euro ajutor de stat pentru o firmă nou creată care dezvoltă două hoteluri la Sibiu

Autor: Miruna Diaconu 22.09.2021

Acţionarii Compa Sibiu, pro­ducător de compo­nen­te auto, iau 3 mi­lioane de euro ajutor de stat pentru compa­nia nou creată Arini Hospi­tality, firmă care dezvoltă do­uă ho­teluri la Sibiu sub brandurile Mercure şi Ibis.

Valoa­rea proiec­tului se ridică la 6 milioane de euro şi presupune dezvoltarea a 193 de camere sub branduri internaţionale.

Arini Hospitality este dezvolta­torul proiectului care a încheiat un contract de management cu unul dintre cele mai mari grupuri hote­liere din lume, Accor, care are pe piaţa locală o reţea de 15 hoteluri, în în Bucureşti, Sibiu, Sighişoara, Arad, Timişoara, Galaţi.

Compa Sibiu va fi garant sau co-debitor al împru­muturilor bancare solicitate de către Arini Hospitality.

Hotelul Mercure Sibiu Sub Arini Park ar urma să fie deschis în 2022 şi va avea o capacitate de cazare de 121 de camere, pe când ibis Sibiu Sub Arini Park  îşi va deschide uşile pentru turişti în 2023 şi va avea 72 de camere.

Compa Sibiu a avut în 2020 o cifră de afaceri de 547 de milioane lei, în scădere cu 26% faţă de 2019, când veniturile companiei au fost de 746 de milioane lei, conform datelor Ministerului Finanţe.