Investitorii se uită să cumpere hoteluri în Europa Centrală şi de Est în pofida pandemiei. „Indiferent de momentul ciclului economic, pieţele din regiune sunt mai atrăgătoare“. În România, s-au semnat în ultimul an şi jumătate mai multe deal-uri pe piaţa hotelieră

Autor: Cristina Roşca 22.09.2021

Alpha Real Estate Services, membră a Alpha Bank Group, a vândut trei hoteluri din centrul Bucureştiului - Hotel Venezia, Hotel Central şi Hotel Opera - către Zeus International Group ♦ Visionapartments din Elveţia a preluat fostului hotel Ramada Majestic Bucureşti, situat pe Calea Victoriei ♦ Mai mult, noi investiţii de la zero şi noi deschideri au loc în marile oraşe din ţară, în frunte cu Capitala.

Investitorii sunt interesaţi să cum­pe­re hoteluri în Europa Centrală şi de Est în pofida faptului că pandemia nu s-a ter­mi­nat, iar sectorul HoReCa a fost printre cele mai afec­tate de această criză mon­dia­lă, spun reprezen­tan­ţii casei de avocatură CMS în raportul European M&A Outlook 2022.

„Deşi piaţa de fuziuni şi achiziţii din re­giu­ne a fost lovită de pandemie mai puter­nic de­cât restul Europei, evoluţia de dinain­te de acest eveniment şi avantajele celor şa­se ţări din Europa Centrală şi de Est (Bul­garia, Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slova­cia – n.red.) indică faptul că vom pu­tea vedea o revenire rapidă pentru sectorul os­pi­tali­tă­ţii“, spun Lukas Hejduk, partener CMS Ce­hia şi Ana Radnev, partener CMS România.