Ce spun marii asigurători din piaţă despre falimentul City Insurance. Ce au spus premierul şi ministrul Finanţelor despre despre cel mai mare faliment din asigurări, care lasă în urmă o gaură de 500 mil. euro

Autor: Mircea Nica 23.09.2021

Mihai Tecău, CEO, Omniasig: Falimentele fac parte din joc, nu trebuie să ne ferim de acest lucru Virgil Soncutean, CEO, Allianz-Ţiriac: Nu cred că este o surpriză ceea ce se întâmplă astăzi. Dar, s-a întâmplat prea târziu Tanja Blatnik, CEO, Euroins: Cred că mediul în care suntem este complex Bogdan Zamfirescu, Asirom: Este o piaţă greu încercată, cu puţină predictibilitate din păcate Valentin Coroiu, Uniqa: Am depus autorităţilor retragerea licenţei de RCA.

Principalii asigurători din piaţa locală sunt de părere că falimentele fac parte din joc, iar falimen­tul City Insurance nu a fost o surpriză pentru industria asi­gurărilor, fiind doar o chestiune de timp, au spus şefii unor mari com­pa­nii de asigurări din piaţa locală. Tot­odată, efectul falimentului va deter­mina o creştere a asigurărilor RCA în portofolii.

Mihai Tecău, CEO al Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insu­rance Group (VIG), este de părere că într-o economie de piaţă, falimentele fac parte din joc, iar în zonele finan­cia­re, falimentele sunt mult mai dure­roase. „Falimentele fac parte din joc, nu tre­buie să ne ferim de acest lu­cru. Suntem într-o economie de piaţă. În zo­nele financiare, falimentele sunt mult mai dureroase, cuprind oameni care s-au bazat pe susţinere şi au dat în­cre­derea lor către anumite so­cie­tăţi, iar atunci când sunt impli­caţi oameni, gândiţi-vă la ce s-a întâmplat în tre­cut“, a spus Mihai Tecău, şeful Omni­asig în cadrul unei conferinţe or­ga­nizată de Patronatul Român Al Broke­rilor de Asigurare-Reasgiurare (PRBAR).