Connections Consult, în prima zi la BVB: capitalizare de 64,3 mil. lei şi preţ de 50,9 lei pe acţiune, minus 13,8% faţă de plasamentul privat. Investitorii au realizat miercuri tranzacţii de 1,2 mil. lei cu acţiuni CC

Autor: Tibi Oprea 23.09.2021

Connections Consult (simbol bursier CC), companie înfiinţată în 2005 specializată în furni­zarea de soluţii software şi servicii IT, a de­butat miercuri, 22 septembrie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, la o capitalizare de 64,3 mil. lei după ce acţiunile au înre­gistrat o scădere de 13,8% faţă de preţul din plasamentul pri­vat derulat anterior listării, până la 59,5 de lei pe unitate. Tranzacţiile cu acţiuni CC din prima sesiune s-au ridicat la 1,2 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Compania îşi desfăşoară activi­tatea la nivel regional, având birouri în România, Bulgaria şi Serbia. Anterior listării, Connections Consult a derulat un plasament privat de acţiuni prin care a atras de la investitorii din piaţa de capital fonduri de 10 milioane de lei, destinate des­chi­derii unei subsdiare în State Unite ale Americii, investiţii în produse proprii şi în alte companii din domeniu. Listarea Connections Consult vine după derularea în luna iulie 2021 a unui plasament privat de acţiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 144.928 de acţiuni noi cu o valoare nominală 0,10 lei. Acţiunile au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preţ de 69 lei/acţiune, compania reuşind să atragă din piaţa de capital fonduri în valoare de 10 milioane de lei.