GTS Global Intelligence , dezvoltator român de soft deţinut de fondul de investiţii Abris Capital Partners, achiziţionează compania de inteligenţă artificială, Lummetry.AI, fondată de Andrei Damian

Autor: Roxana Rosu 23.09.2021

GTS Global Intelligence, dezvoltator român de software pentru industria de securitate fizică, deţinut de Abris Capital Partners, a achiziţionat Lummetry.AI, o companie locală de inteligenţă artificială fondată de către Andrei Damian - Chief Research Officer.

Tranzacţia a fost încheiată pe 15 septembrie.

Marja de investiţie Abris pentru o tranzacţie se situează între 30 şi 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcţie de caz.

GTS Global Intelligence este furnizor principal de soluţii de securitate pentru sistemul bancar românesc. Pe lângă industria bancară, compania a avut clienţi din domeniul petrolier, retail, manufacturier sau de distribuţie.

„Achiziţia Lummetry.AI reprezintă pasul următor natural în creşterea GTS. De-a lungul ultimilor cinci ani, compania a înregistrat o rată anuală compusă de creştere de aproape 50% şi ne aşteptăm să susţinem o creştere a profitului cu două cifre în următorii cinci ani. Alăturarea celor două echipe ne va ajuta să îmbunătăţim serviciile oferite clienţilor şi să continuăm să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă.”, a spus Adrian Stănculescu, partener în cadrul Abris.