Guvernul a aprobat în prima parte din 2021 ajutoare de stat pentru 20 de proiecte care ar urma să creeze 2.000 de locuri de muncă. Proiectele sunt în domenii variate, de la producţie alimentară la materiale de construcţii şi de la producţie de articole de piele la componente pentru electrocasnice

Autor: Cristina Roşca 24.09.2021

♦ Valoarea totală a proiectelor este de aproape 300 de milioane de euro, pe când cumulat, ajutoarele de stat sar de 120 mil. euro.

Guvernul a aprobat în prima parte din acest an ajutoare de stat pentru 20 de pro­iecte, ce promit o valoarea totală a investiţiilor de aproape 300 mil. euro. Spre comparaţie, în tot anul trecut au fost apro­bate pentru a primi sprijin de la stat 30 de investiţii, iar în fiecare din anii 2018 şi 2019 au existat mai puţin de 20 de astfel de acorduri.

Statul pune astfel la bătaie pentru investiţii peste 120 mil. euro sub formă de ajutor de stat, banii urmând a susţine dezvoltarea de unităţi de producţie în domenii variate, de la producţie alimentară (grupul Alka) la materiale de construcţii (DVI Production) şi de la producţie de articole de piele (Hipic Prod Impex, deţinut de grupul de modă Prada) la componente pentru electrocasnice (Jaeggi Industries).