ZF Live. Alexandru Andone, delivery director la Cegeka European Delivery Center: Este o luptă dură pentru specialişti IT, astfel că am decis să căutăm oameni în toată ţara, nu doar în oraşele mari. În România, un administrator de sistem are un salariu de circa 5.000 de lei net (1.000 de euro), în timp ce în Belgia sau Olanda salariul e de trei ori mai mare

Autor: Alexandra Cepăreanu 02.10.2021

Cegeka România, furnizor belgian de soluţii software cu afaceri de circa 32 mil. euro în 2020, vrea să mute o parte dintre activităţile desfăşu­rate în Belgia şi Olanda pe piaţa locală, două dintre motive fiind reprezentante de forţa de muncă pregătită din România, dar şi de salariile puţin mai mici faţă de cele regăsite în cele două ţări, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Andone, delivery director la Cegeka European Delivery Center.

„Pe pieţele internaţionale e o combinaţie între lipsa de talent şi preţuri mari. Piaţa de IT este la fel de agresivă ca în România, dar şi preţurile sunt mai mari şi combinaţia dintre aceşti doi factor ne face să mutăm în România anumite operaţiuni. Vedem că totuşi, în ciuda dificultăţilor de recrutare, reuşim să angajăm mai repede şi talent mai bun în România“, a spus Alexandru Andone.