Octavian Radu a cumpărat 75% din Vinexpert, o afacere de 8 mil. lei din importul, distribuţia şi retailul specializat de vinuri. „Planul e să creştem de peste zece ori şi să depăşim 20 de milioane de euro (100 mil. lei) cifră de afaceri în 3-4 ani. Suntem în discuţii pentru trei francize de winebaruri cu vinuri exclusiv româneşti la Marbella, Riga şi Nisa.“

Autor: Cristina Roşca 24.09.2021

Omul de afaceri Octavian Radu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali, care are acum în portofoliu mai multe businessuri, printre care lanţul de librării Diverta, producătorul de com­po­nente auto Flaro şi firma de poştă Pink Post, a cumpărat 75% din Vinexpert. Aceas­ta este o afacere de 8 mil. lei în 2020 spe­cializată în importul, distribuţia şi re­tailul de vinuri, având un winebar, un maga­zin fizic şi unul online, ambele specializate în vânzarea de licori ale lui Bacchus.

„Am cumpărat Vinexpert pentru că are un portofoliu excepţional de crame inter­na­ţionale şi un brand foarte cunoscut. Vân­zătorul e Alin Neagu, care are şi un business de producţie de saltele. Am cumpărat 75% din acţiuni, iar Florin (Bejan – n.red.) are 25%. Valoarea tranzacţiei e confidenţială, dar avem un plan de investiţii de milioane de euro“, spune Octavian Radu.