Renovatio, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori de eoliene revine în piaţă: compania are în derulare un proiect de 40 milioane euro

Autor: Roxana Petrescu 24.09.2021

Renovatio Asset Management, companie cu un portofoliu de proiecte regenerabile de peste 1.000 MW şi partenerul local al portughezilor de la EDPR, unul dintre marii investitori în energia verde locală, are avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc eolian de 40 mil. euro.

Revenirea în piaţă a marilor dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă, aşa cum este cazul Renovatio sau al grupului de firme Monsson, dar şi apetitul investitorilor strategici pentru zona de energie verde, cum este cazul Enel, de exemplu, confirmă că România este la începutul unui nou val de proiecte eoliene sau solare.

Eolenerg Project este cea mai nouă companie de proiect care a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc eolian de 49,8 MW în Constanţa, valoarea investiţiei, în cazul în care aceasta va fi realizată putând fi evaluată la 40 de milioane de euro.