Antreprenori locali. Octavian Radu a cumpărat 75% din Vinexpert şi vorbeşte despre investiţii de milioane de euro în următorii ani. Vinexpert, un business construit în industria vinului, are activităţi de import, distribuţie şi retail specializat

Autor: Cristina Roşca 24.09.2021

Omul de afaceri Octavian Radu, care de­ţine mai multe busi­nessuri printre care Diverta (libră­rii), Flaro (compo­nen­te auto) şi Pink Post (poştă), a cum­părat 75% din Vinex­pert, o afa­cere de 8 mil. lei din importul, dis­tri­buţia şi re­tailul specia­li­zat de vinuri.

„Am cumpărat Vin­ex­pert pentru că are un porto­foliu excepţional de crame internaţionale şi un brand foarte cunoscut. Valoarea tranzacţiei e confidenţială, dar avem un plan de investiţii de milioane de euro“, spune Octavian Radu.

Vinexpert a pornit cu opera­ţiuni de import şi distribuţie de vin, dar acti­vitatea s-a dez­voltat şi către ma­ga­zine specia­lizate (unul online şi un altul offline) şi HoReCa (winebaruri, două în prezent).

„Diferenţele 2019-2020-2021 sunt nesemnificative faţă de viziunea pe care o am. Vreau să creştem de pest­e zece ori şi să depăşim 20 de milioane de euro cifră de afaceri în 3-4 ani.“

Octavian Radu este un antreprenor în serie, având în potofoliu companii din varii sectoare de activitate. Criza actuală, generată de pandemie, a trimis businessul Diverta - unul dintre cele mai cunoscute afaceri ale lui - în insolvenţă.

În ceea ce priveşte businessurile existente, antreprenorul spune „grupul Octra Holding (sub umbrela căruia se găsesc toate afacerile) are peste zece divizii, iar investiţiile pentru 2022 se ridică la peste 5 mil. euro“. El nu oferă alte detalii.