One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Capitală, a cumpărat cu 4,9 mil.euro o clădire monument istoric în centrul Bucureştiului, lângă Ateneu, şi vrea să investească 21 mil.euro pentru a amenaja magazine şi 10 apartamente de lux

Autor: Roxana Rosu 24.09.2021

One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Capitală, a cumpărat o clădire monument istoric din centrul Bucureştiului, lângă Ateneu, valoarea tranzacţiei fiind de 4,9 milioane euro plus TVA.

Compania are în plan investiţii estimate la 21 milioane de euro pentru renovarea clădirii. În urma lucrărilor de restaurare, One Athenee va avea 10 apartamente de lux la etajele superioare şi o zonă comercială la parter şi la primul etaj.

Acesta este primul proiect al One United Properties în care compania a achiziţionat un monument istoric.

„Ne bucurăm de încheierea acestei tranzacţii pentru o clădire cu o istorie aparte. În centrul oraşului Bucureşti există un număr important de clădiri istorice, abandonate şi care necesită îmbunătăţiri semnificative. Prin intermediul acestei dezvoltări vrem să readucem clădirii aprecierea de odinioară, adaptată noii realităţi. Obiectivele noastre pe termen lung au în vedere şi astfel de dezvoltări, deoarece vrem să ne aducem contribuţia la protejarea şi regenerarea patrimoniului cultural din centrul Bucureştiului,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

În primele şase luni ale anului 2021, firma a înregistrat afaceri de 434 milioane, o creştere de 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020 şi un profit net de 147,5 milioane lei, o majorare cu 267%.

Compania este listată pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021. One United Properties şi-a majorat cu 51% veniturile din dezvoltarea şi vânzarea de proprietăţi rezidenţiale în primele şase luni ale anului, la 332,8 milioane de lei.

One United Properties este controlată de Victor Căpitanu (acţionar cu 29,8%) şi Andrei Liviu Diaconescu (29,8%). Aceştia şi-au transferat recent deţinerile, sub forma unui aport în natură la capitalul social, către societăţi controlate integral de ei, respectiv Vinci VER Holding şi OA Liviu Holding Invest.

Compania are o capitalizare de 2,8 miliarde lei, iar din acţionariat, pe lângă cei doi fondatori, mai fac parte CC Trust Group din Elveţia, cu 6,2%, şi Marius Diaconu, cu 5,2%. Acţiunile ONE s=au apreciat în ultima lună cu 1,2% la BVB.