Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C, membru al grupului slovac Soitron, a cumpărat pachetul majoritar la firma Red Dot din Cluj-Napoca, fondată de Mircea Pop în 2005, şi are în plan dezvoltarea operaţiunilor din Transilvania

Autor: Roxana Rosu 24.09.2021

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului slovac Soitron, a cumpărat pachetul majoritar la compania Red Dot din Cluj-Napoca şi are în plan dezvoltarea operaţiunilor din Transilvania.

Fondată în 2005 de Mircea Pop, Red Dot furnizează produse, servicii şi soluţii IT&C integrate, adaptate cerinţelor specifice de business, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurata, reţele de comunicaţii, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente.

”Suntem foarte bucuroşi că am reuşit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câţiva ani dar nu a fost uşor de pus în aplicare. Datanet Systems a oferit întotdeauna o calitate deosebită clienţilor săi, iar un partener care să îmbrăţişeze această cultură nu a fost uşor de găsit. Acum ne vom concentra să oferim clienţilor din zona centrală a României acces direct la soluţiile din portofoliul companiei, completate de prezenţa locală a specialiştilor noştri,” a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziţionată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL, deţinuta în proporţie de 51% de Datanet Systems Bucureşti şi 49% de actualul proprietar al Red Dot, Mircea Pop.

Managementul actual şi structura de personal al companiei se vor menţine, iar toate contractele aflate în desfăşurare vor continua în mod normal.

Anterior tranzacţiei, companiile au avut o relaţie de colaborare pe termen lung, derulând mai multe proiecte de punere în funcţiune şi întreţinere de infrastructuri de telecomunicaţii.

”Lumea s-a schimbat. Modul în care lucrăm, modul în care cumpărăm şi ne distrăm, modul în care comunicăm, călătorim, modul în care trăim, toate sunt diferite chiar şi faţă de cum erau cu câţiva ani în urmă. Astăzi, informaţiile de orice fel sunt la îndemână iar digitalizarea a devenit o necesitate pentru companii şi organizaţii. În aceste condiţii, consolidarea Red Dot cu Datanet Systems este una benefică în primul rând pentru clientul final, acestuia aducându-i-se la îndemână o experienţă augmentată şi o paletă de servicii mult îmbunătăţită, precum şi pentru ambele companii, împreună având resursele, expertiza şi acoperirea geografică pentru a servi eficient şi rapid clienţii, cu un portofoliu diversificat de produse şi servicii IT&C,” a declarat Mircea Pop, administratorul şi proprietarul Red Dot.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre şi Asociaţii. Preţul tranzacţiei este confidenţial.

Datanet Systems a fost înfiinţată în 1998 şi este în prezent unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii IT complexe din România. În 2020 compania a înregistrat venituri de 26 milioane Euro şi are, împreuna cu compania Datanet Systems Software, un număr de 125 de angajaţi.