Digi a convocat acţionarii pentru numirea KPMG ca auditor statutar pentru situaţiile financiare din 2021 după ce Ernst&Young Accountants a decis încetarea furnizării serviciilor de audit

Autor: Tibi Oprea 24.09.2021

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier SNN) a convocat acţionarii în data de 4 noiembrie 2021 în vederea desemnării KPMG drept noul auditor statutar al societăţii pentru anul financiar 2021, potrivit convocatorului publicat la BVB.

Dacă propunerea va fi adoptată, KPMG va înlocui auditorul statutar anterior Ernst&Young Accountants LLP care a fost numit de către adunarea general din 18 mai 2021.

“Această propunere este urmare a decizie Ernst&Young Accountants LLP de a înceta furnizarea serviciilor de audit, din cauza unor motive independente de societate”, se arată în convocatorul AGEA.

Notificarea Ernst&Young a intervenit în afara ciclului tipic de raportare financiară şi, pe cale de consecinţă, inclusive din cauza motivelor legate de procedurile standard de audit şi a cerinţelor referitoare la înrolarea noilor clienţi de către companiile de audit, societatea estimează o întârziere cu privire la emiterea situaţiilor financiare statutare auditate pentru 2021.

Digi estimează publicarea acestor rezultate la data de 31 iulie 2022 sau înainte de această dată. Cu toate acestea, Digi va publica informaţii financiare relevante la data de 30 aprilie 2022.

Digi are 3,7 miliarde de lei capitalizare după ce acţiunile s-au apreciat cu 7,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 83 mil. lei, arată datele BVB.

Grupul Digi, cel mai mare operator de cablu din România, cu activităţi în Ungaria, Spania şi Italia, a raportat la S1/2021 un profit de 48,4 mil. euro, faţă de o pierdere de 41 mil. euro în S1/2020 şi venituri totale de 695 mil. euro, în creştere cu 11,5% faţă de perioada similară a anului trecut, arată calculele ZF pe baza raportării financiare semestriale a companiei.