Pandemia schimbă definitiv modul în care oamenii călătoresc: Ce urmăresc turiştii în utlima perioadă

Autor: Andrei Şerbănescu 26.09.2021

Modul în care oamenii călătoresc a fost schimbat pentru totdeauna de pandemie, a anunţat şeful platformei de cazare AirBnB, potrivit BBC News.

Brian Chesky a declarat pentru BBC că diferenţele dintre călătoriile de afaceri şi cele de agrement sunt din ce în ce mai neclare datorită tiparelor de lucru la distanţă.

Acesta a spus că oamenii optează pentru pauze mai lungi cu familia şi prietenii, căutând o „legătură umană” mai puternică.

„Cred că ceeea ce vedem astăzi este o întreagă revoluţie a modului în care călătorim”, a spus Chesky.

„Obişnuiam să locuim într-un sigur loc, în casa noastră, să lucrăm într-un altul, la birou, şi să călătorim într-un al treilea. Acum, toate aceste trei locuri sunt convergente”, a adăugat el.

”Trebuie să sperăm că angajatorii nu vor fi nevoiţi să forţeze oamenii să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână pentru a înţelege că totul s-a schimbat definitiv”.

Pandemia a lovit puternic AirBnB, compania pierzând aproximativ 80% din afacerea sa în doar câteva luni.

Cu toate acestea, Chesky a declarat că cererea a revenit puternic încă din vara trecută, în timp ce obiceiurile consumatorilor s-au schimbat.

Zoomul şi alte aplicaţii care permit munca la distanţă au „modificat fundamental” nevoia de a călători pentru muncă, a spus Chesky, potrivit sursei citate.

În schimb, oamenii alegeau să trăiască şi să lucreze departe de casă, nu doar câteva zile sau o săptămână ci „pentru o lună sau o vară întreagă”.

O a doua schimbare importantă, conform spuselor lui Chesky, este căutarea unei „conexiuni umane” prin călătorii, întrucât oamenii petrec mai mult timp singuri, lucrând de acasă.

În SUA, rezervările prelungite de weekend pe AirBnB au crescut cu 70% în al doilea trimestru al anului 2021 faţă de 2019.

Ca o consecinţă, Chesky a declarat că oamenii încearcă destinaţii noi şi mai ieftine şi se concentrează mai puţin pe punctele de interes turistic.

În ciuda popularităţii sale, platforma de cazare a fost criticată pentru creşterea substanţială a chiriilor. Acest fapt a declanşat proteste în oraşe precum San Farncisco şi Barcelona, alături de o serie de reglementări mai dure asupra companiilor de închiriere de locuinţe pe termen scurt.