Românii au împrumutat statul cu 430 mil. lei în două săptămâni de subscriere pentru Fidelis, ediţia a cincea. Vineri, 1 octombrie, se încheie subscrierea

Autor: Liviu Popescu 27.09.2021

Ulterior încheierii perioadei de subscriere, titlurile de stat Fidelis vor intra la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti Vineri, 24 septembrie, subscrieri de circa 45 mil. lei.

Cu 428 mil. lei au împrumutat micii invesitori statul român, pe parcursul primelor două săptămâni de derulare a ofertei de subscriere titluri de stat Fidelis, ediţia a cincea, la dobânzi chiar şi de 3,75% pe an, potrivit datelor agregate de ZF din platfor­mele brokerilor.

Sumele atrase de la Ministerul Finanţelor de la investitorii persoane fizice merg la peticirea bugetului, respectiv reducerea deficitului bugetar. Vineri, 1 octombrie, se va încheia perioada de subscriere pentru aceste titluri de stat, iar ulterior acestea vor ajunge la Bursa de la Bucureşti acolo unde vor putea fi tranzacţionate însă preţul acestora va fluctua în funcţie de raportul cerere/ofertă.