Gucci deţine o fabrică de pantofi în Baia Mare cu afaceri de 20 mil. euro şi 650 de salariaţi. După cifra de afaceri, fabrica e al optulea cel mai mare producător de pantofi din România

Autor: Cristina Roşca 27.09.2021

Grupul francez Kering, care are în por­to­foliu branduri de lux precum Gucci, Saint Laurent sau Balenciaga, con­trolează un producător de pantofi din Baia Mare cu peste 650 de salariaţi.

Fabrica, care a fost fondată acum do­uă decenii, are afaceri de aproape 20 mil. euro în 2020, fiind al optulea cel mai mare producător de pantofi din România.

În ceea ce priveşte pro­ducţia, gi­gan­tul are mai multe uni­tăţi proprii, dar şi colaborează cu fur­nizori ex­terni, conform datelor existente. În ur­mă cu câţiva ani, oficialii Gucci spu­neau că vor să producă mai mult in-house pentru a re­duce timpii de li­vrare şi depen­den­ţa faţă de o terţă par­te, conform Reuters. De altfel, cele mai multe bran­duri de lux, în frun­te cu Louis Vuitton, Prada sau Moncler, au pro­priile lor fabrici, unele pe plan local.

În România, Kering deţine 70% din compa­nia Sifa Inter­na­tional din Baia Mare, ju­deţul Mara­mureş, con­form datelor ofe­rite de grup.

Aceasta este singura firmă deţi­nu­tă local de grupul francez Kering, care deţine brandul Gucci şi alte 12 nume.

Conform datelor ZF, fabrica locală produce pantofi sport şi eleganţi (mocasini) pentru Gucci.