Solina România, care a cumpărat Supremia, termină în octombrie o investiţie de 17 mil. euro într-o fabrică de la zero la Alba Iulia

Autor: Florentina Niţu 28.09.2021

Solina România, fosta Supremia Grup, unul dintre cei mai mari pro­du­cători de ingrediente alimentare şi condimente din România, termină în octombrie o investiţie de 17 mil. euro într-o fabrică de la zero la Alba Iulia. În luna august, compania şi-a mutat producţia de la Zacaria (Sibiu), fabrica temporară, la noua fabrică, unde are trei unităţi separate, special create pentru producţia soluţiilor uscate, pro­ducţia soluţiilor umede (sosuri, ma­rinade) şi procesarea condimentelor.

„Estimăm că până la sfârşitul lunii octombrie vom reloca toate departamentele în incinta noii fa­brici, care va avea o capacitate sporită de la 800 de tone pe an la 1.200 de tone şi care este construită con­form celor mai noi şi moderne standarde de calitate şi siguranţă. No­ua facilitate de producţie de la Alba Iulia este un proiect inovator, o fabrică a viitorului“, a spus Ciprian Grădinariu, country manager al Solina România, companie cu 240 de angajaţi. Investiţia în construirea fa­bri­cii s-a ridicat la 17 mil. euro.

Mai mult, el susţine că Solina România, liderul pieţei ingredientelor alimentare pe segmentul „savoury“ la nivel naţional, va deveni în cinci ani liderul regiunii balcanice, „un pol de competenţă şi capabilităţi de top, reper în industria în care activăm“.