ZF Live. Mădălin Roşu, preşedinte, BAAR: Suma pe care BAAR o va plăti în afară, în contul City Insurance, este de circa 150 mil. euro, cât cele două companii falimentare Astra şi Carpatica, conform estimărilor

Autor: Mircea Nica 29.09.2021

♦ „Ne aşteptăm să curgă numărul de avizări. Deja se întâmplă să primim informări sau avizări de daune de la birourile din alte ţări, însă dimensiunea totală nu putem decât să o estimăm“, susţine Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.

Biroul Asigurătorilor de Autove­hi­cule din România (BAAR) ar putea ajunge să plătească 150 mil. euro sau poate chiar mai mult pe despăgubirile externe în contul City Insurance, această sumă fiind aproxi­ma­tiv cât s-a calculat pentru cele două companii falimentare Astra şi Carpatica cu­mulat, a spus Mădălin Roşu, preşe­din­te al BAAR, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Rolul BAAR, în special, se axea­ză pe zona de daune externe. Ce ur­mea­ză să facem, precum în cele do­uă cazuri Astra şi Carpatica, este să pre­luăm garanţia în faţa păgubiţilor din alte state membre. Ne aştep­tăm să curgă practic numărul de avi­zări. Deja se întâmplă să primim informări sau avizări de daune de la birourile din alte ţări, însă dimensiunea totală nu pu­tem decăt să o estimăm. Momen­tan, pe baza estimărilor, suma este în jur de 150 mil. euro, cam cât era pe Astra şi Carpatica cumulat. Există riscul ca suma să crească în viitor“, susţine Mădălin Roşu.