Cum îşi explică Ministrul Agriculturii demisia: Cel mai corect este să părăseşti echipa în care nu te regăseşti

Autor: Andreea Tobias 28.09.2021

Cel mai corect este să părăseşti echipa în care nu te regăseşti - este explicaţia lui Adrian Oros pentru demisia sa din funcţia de ministru al Agriculturii. Oros spune că demisia nu i-a fost cerută de Ludovic Orban.

Adrian Oros spune că nu şi-a depus încă demisia şi nu Ludovic Orban i-a cerut-o.

„Demisia am decis-o pe parcursul zilei de ieri, când am văzut că nu există vreo şansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental şi atunci cred că cel mai corect este să părăseşti echipa în care nu te regăseşti, mai ales că pentru premierul Florin Cîţu agricultura nu a constituit o prioritate. Nu am avut nici pe departe bugetul de anul trecut, doar 60%, sigur că asta afectează programele aflate în derulare”, s-a plâns Oros.

Potrivit acestuia, nici măcar în PNRR nu a fost cuprins vreun proiect major pentru agricultură, deşi existau 2 proiecte mari cuprinse în noiembrie în primul draft.

„Ministerul Agriculturii avea două proiecte foarte mari: unul legat de infrastructura de gestionare a apei, iar celălalt proiect se referea la o reţea românească de depozitare, procesare şi distribuţie. Erau nişte oportunităţi prin care putem folosi aceste sume importante”, a explicat Adrian Oros motivele pentru care şi-a înaintat demisia.